dinsdag 12 november 2013

Kleedjes voor babyborn-pop

Verleden weekend stond op de Kreabeurs in Asse een mevrouw die leuke gebreide kleedjes verkocht. En omdat ik een klein meisje ken dat van de Sint dit jaar zo een mooie baby pop krijgt heb ik 2 setjes gekocht. Vooral die onderbroekjes vind ik zo schattig.
Zelf ben ik dan ook eens in mijn wol gedoken en met de kleurtjes die ik nog liggen had heb ik een manteltje  met bijpassend mutsje gehaakt naar het patroontje gevonden bij Lindevrouw.
Ik vond het lijfje wel te smal uitvallen en dus heb ik afgetrokken en de steken vanaf het middel verdubbeld zodat het manteltje over een jurkje kan. Natuurlijk had ik dan geen wol meer genoeg en moest ik met een ander kleurtje mixen. Het is wel meegevallen vind ik.
Maar waar ik het meest voldoening van heb is de mooie slaapzak die ik heb gemaakt naar en patroontje van  wollyonline maar zelf wat aangepast . Bij gebrek aan doorstikte stof heb ik zachte fleece gebruikt en het resultaat was bevredigend.
Setjes gekocht op de creabeurs in Asse


4 opmerkingen:

 1. Echt kunstwerkjes!
  Ik denk dat er een kindje heel blij gaat zijn.
  Ik vond het zelf ook altijd leuk om veeeel kleertjes voor de poppen te hebben, dan kunnen genoeg wisselen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit zijn wel heel leuke poppenkleerdjes !
  groetjes,
  Simonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie uitzet. Is net voor een echte baby. Die poppenmoeder werd echt wel in de watte gelegd!

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Frieda:) Prachtig de gehaakte kleertjes. Die van jou zijn nog mooier dan die je gekocht hebt. En dat slaapzakje is heeeel mooi! Ook zo mooi afgewerkt. Die kun je zelf wel gaan verkopen. Ik denk dat daar wel een markt voor is. Prachtig gedaan. Ik denk dat je daar iemand heel blij mee maakt:)xx

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat jullie een reactie achter laten. Bedankt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...