zaterdag 25 januari 2014

Nieuw project in zelfhardende klei

Ja, er is nog een zusje in de maak voor Michelieneke en Janieneke. Waarschijnlijk zal ze Florentientje gedoopt worden, of hebben jullie andere suggesties? Laat maar komen.
Ik laat jullie weer meegenieten van de verschillende fases van mijn werk.

Eerst wordt er een skelet gemaakt in elektriciteitsdraad


Nadien worden de grote vormen aangezet met styropor en aluminium folie.
Als de vorm bevalt wordt deze volledig bedekt met schilderstape.


Op de volgende foto is de klei er opgebracht, weliswaar in verschillende laagjes en in verschillende keren. Soms moet je geduld hebben en eerst laten drogen om verder te kunnen werken zodat de klei niet barst. De handen en de zwemvliezen zijn hier nog niet afgewerkt.


 Voor het hoofd ben ik hier vertrokken van een styroporbal van 6 cm. Met zilverpapier wordt er dan vorm gegeven. Neus , voorhoofd, wangen, kin, achterhoofd.


Nadien wordt ook deze volledig beplakt met tape.
Nadien brengen we ook hier klei aan.
  

Tot de volgende keer voor wie nieuwsgierig is.
Deze keer is het toch wel overduidelijk wat Florentientje aan het doen is :-) ?

zaterdag 11 januari 2014

Een leuke verrassing en prachtige kaarten.

Wat was de verrassing groot toen ik deze week een leuk pakje kreeg met de post!
Ik stuurde Jeanine de al zo lang beloofde kaarten op. Omdat ik voorlopig niet meer toekom aan het schilderen van kaarten werden het reproducties van mijn aquarellen die ik schilderde voor het avonturenboek van Janneke frutsel. Jeanine verraste mij met een mooie zelfgemaakte kerstkaart van zelf geschept papier en een gehaakt vosje. En het vosje sprong direct naar me toe. Het kon zelfs kunstjes! Het was liefde op het eerste zicht! Bedankt Jeanine voor deze lieve attentie. Vosje is in goed gezelschap want ik heb al een kleine verzameling van vosjes, dus zij zal zich hier zeker niet vervelen! Voorlopig blijft zij wel in mijn gezelschap en laat ik haar de wereld zien. Ben benieuwd naar de reactie van mijn vrienden :-)




Hier nog een mooie kerstkaart die ik kreeg van Duimelijntje. Zij naait prachtige kaarten!
In het echt is de kaart nog zoveel mooier. Bedankt Duimelijntje, zij vult mijn verzameling van handgemaakte kaarten prachtig aan.


zaterdag 4 januari 2014

Vrolijke cupcakes om het nieuwe jaar in te zetten.

Gisteren is mijn petekind nog een dagje bij ons geweest. En zoals ik hem had beloofd hebben we samen cupcakes gemaakt. De versiering was natuurlijk het leukst en het lekkerst! Op tijd en stond verdween er wel een versiering rechtstreeks in de mond in plaats van op de cake :-) Hij heeft zich goed geamuseerd en 's avonds was hij fier dat hij de cakes kon meenemen naar huis! Toch mooi gedaan voor een kind van net 6 jaar. Een beetje hulp heeft hij wel gehad want anders duurde het te lang.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...